20.11.2013 г., 23:03 ч.

Стих 200+ 

  Поезия » Гражданска
329 1 0

2013

 

Мъчно ми е да гледам как системата ни мачка,

прави роби от всяко човешко същество.

Готови сме да се избием за една стотачка,

а не осъзнаваме, че всички сме едно.

 

Мъчно ми е да зависим от чужди интереси,

а всичко винаги да стига до личните облаги.

За своето си там, а за чуждото къде си?

 

Вятърът на промяна уж отново се надава,

а двадесет години минаха от предния такъв.

Между мен и теб един световен ред застава,

а властта си няма да дадат без кръв.

 

Ти и аз не сме различни, ние сме човеци все.

Те, също уж, водят се от тази раса,

но разликата е че ние хората човечни сме,

а те са там само за украса.

 

© Явор Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??