12.08.2012 г., 0:23 ч.

Стихия 

  Поезия » Друга
557 0 2

Огън е тя, същински пожар,
хиляди адове не могат я настигна,
помощник коварен е нейният чар,
за който думите едва ли ще стигнат.

Буря е тя! Такъв ураган,
че цял да те разтърси и преобърне,
а ти да стоиш ни жив, ни умрял
и пак да молиш да се върне.

Вълна, цунами - бурна и неукротима,
връхлита изневиделица, а после се покрива,
такава вълна - огромна и неумолима,
а ти пак чакаш на брега да те залива.

Като земята - в корен ще те заплете,
с очарование ще те приласкае,
вътре демон с лице на дете...
докато се усетиш, ще те омае.

© Катерина Стратфорд Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??