Стогодишно дете плаче
и пие ракия.
Млякото отдавна свърши.
А вкусът му е забравен.
Сънува майка.
Целува Майка.
Тя го целува -
сълзите му имат
вкус на ракия.
И то се сгушва в мрака
и притихва.
Стогодишно дете
сънува майка.
и се усмихва
в съня си,
като дете.
И тя го целува
и се усмихва...
© Поля Христова Всички права запазени