1.12.2010 г., 12:17 ч.

Страстен любовен сонет 

  Поезия » Хумористична
714 0 7

СТРАСТЕН ЛЮБОВЕН СОНЕТ

 

 

Знаех си, че с тракийките шега не бива.

А аз попаднах на развихрена лъвица.

Сега се мятам в необрана, закъсняла нива,

без посока под увисналите жици...

 

Тежка участ за мирянин,

сам обрекъл себе си на гибел.

Върл залог, но не мога да избягам –

ще ти пристана, змейно либе!

 

Всичко тръгна наобратно.

Вместо аз да грабна руно агне –

мене идваш да ме грабнеш.

Кво пък? Райско робство ме очаква!

 

И всяка нощ ще бъде жарко пладне,

а всеки ден безкраен празник!

 

 

 

 

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??