Старо куче чака пред вратата,
да го пуснат в закусвалнята богата.
Мечтае изкусно. Ухае на вкусно.
Поседна, сви ушички.
Как да поръча?
Няма парички.
Подхвърлиха му залък.
Завъртя опашка.
Ех, да имаше сега по чашка.
Протегна се. Раздвижи се.
А сега накъде, с тези болни,
уморени нозе?
© Симеон Пенчев Всички права запазени
Хубаво е да се замисляме за най - добрия приятел на човека.
Кучето казва: "Ти си моят Бог!"