31.05.2016 г., 7:53 ч.

Студено е 

  Поезия
443 0 0

Студено. Навън е толкова студено,
до замръзване почти.
А мястото й тук е отредено -

в моите прегръдки.. да заспи.

 

Смръзяваща е вечерта. И тя
хладния въздух събира в шепите си.

Променя го със своята топлина,

отдавайки по малко от себе си.

 

Потрепва. Как искам да я стопля..
и да я скрия от света в моите ръце.
Дори егоистично - искам го. И точка.
Егоисти ние сме .. мъже.

 

Силно ще я стискам. Мога
парченцата в душата й да събера.
А тя стои навън .. За Бога!

Колко е студена днес вечерта..

© Емилия Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??