Студено. Навън е толкова студено,
до замръзване почти.
А мястото й тук е отредено -
в моите прегръдки.. да заспи.
Смръзяваща е вечерта. И тя
хладния въздух събира в шепите си.
Променя го със своята топлина,
отдавайки по малко от себе си.
Потрепва. Как искам да я стопля..
и да я скрия от света в моите ръце.
Дори егоистично - искам го. И точка.
Егоисти ние сме .. мъже.
Силно ще я стискам. Мога
парченцата в душата й да събера.
А тя стои навън .. За Бога!
Колко е студена днес вечерта..
© Емилия Йорданова All rights reserved.