12.11.2016 г., 17:04 ч.

Стъпка по стъпка 

  Поезия » Философска
370 1 3

Стъпка по стъпка 

 

Стъпка по стъпка, крачка след крачка,

вървим, Животът си отминава,

житейският часовник дните ни отброява.

Да го изживеем истински си заслужава!

 

Сами се раждаме, живеем и си отиваме сами,

но е важно да оставим следа след себе си, нали?

Дом, деца и родители добри –

в тях вярваме, с тях не сме сами!

 

Децата са нашето бъдеще, нашият род,

синове и дъщери на българския народ.

А ние, техните родители добри,

ги подкрепяме, обичаме ги, лишаваме се зарад' тях дори!

А те растат и родителите им ги възпитават,

кое е лошо и кое Добро да разпознават!

Да бъдат честни, отговорни и добри,

приятелите си да подкрепят и не ще останат те сами!

Да обичат и милеят за род и родина,

за България, за тяхната родна страна!

И така – стъпка по стъпка, Животът си минава,

Направѝ добро дело, то остава!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??