4.03.2024 г., 8:42 ч.  

Стъпки в пролетния сняг 

  Поезия
91 3 6

СТЪПКИ В ПРОЛЕТНИЯ СНЯГ

 

Препълнена е тишината с думи,

загубили посоката към хората.

Удавени в талаза на умората,

поели са по непознати друми.

 

И вярваме, че пролетта е близо –

гугукат на перваза бели гълъби.

Чертите ѝ, от дъждове нащърбени,

попиват в безгреховната ми риза.

 

И – сякаш птица, зимата отлитва.

Крилете ѝ дали ще забележите –

край пусти спирки или край строежите

снегът изтлява в тихичка молитва.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??