4.07.2020 г., 22:27 ч.

Суетният човек 

  Поезия » Друга
532 0 1

Всеки иска да е прехвален,

без от това да има нужда,

забравя, че временно е тук поставен,

скромността му е някак чужда.

 

Всеки ден се превъзнася,

няма по-велик от него,

дори критиката не понася,

изцяло е в плен на своето его.

 

Вместо да се смири той -

иска аплодисменти от другите,

ако не ги получи - няма покой,

даже ако не са негови заслугите.

 

Но и той отвъд ще отиде

някой ден тъжен, неприветен,

туй сега не може да види,

но дали и тогаз ще е суетен?

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??