14.03.2010 г., 17:57 ч.

Сусамени семки 

  Поезия » Друга
689 0 2

 

 

Омотва ме дъхът на прясно печен хляб –

търкалят се сусамените семки,

търсещи си пътя през босилек,

през зидове от слънчогледи

и прижурящата мараня...

И в шепа детството ми се побра.

 

По селските ни улици – оазиси

си чупехме от ароматната погача,

додето не извика строга майка,

детските, вършеещи пръстта, нозе,

криехме си силуетите във здрача

в махлата приглушена от проклетичко дете...

 

Погачата със сол бе,

соленото те кара и днес

да бъдеш жаден,

а жаден можеш да се къпеш в сол...

Привкусът?

Него го намирам само в спомен.

© Мир Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??