26.05.2015 г., 21:36 ч.

Свещ на вятъра 

  Поезия
381 0 1

Свещички, все още нови, с бурен пламък горяха,

но покрай тях мина бърза кола и предизвика вятър.

Той свещите изгаси, с тях и живите ваши спряха.

Остана само дим - черен и страшен.

Дим щипещ очите, стискащ сърца и гърла до бездишие.

Дим предвещаващ буря след затишие.

Останаха ми прекрасните спомени, зачернени с този последен.

Сбогом, приятелю верен!

 

На Ивайло

 

© Търм Търм Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??