16.01.2008 г., 9:49 ч.

Светете, луди диаманти 

  Поезия » Философска
836 0 20

Светете,  луди диаманти,

безброй разпалени души,

не крийте с нощни транспаранти

как преходното бавно се руши,

забивайте стрелите през доспехи

в отровните разкапани жила,

проказата прониква през успеха,

през трудни неизречени дела,

не се опитвайте да мамите,

не гледайте в чинията на друг,

магията на Африка в там-тамите

зловещо ще ви стигне тук.

Светете,  луди диаманти,

блестете в езерни води,

не слушайте, измамните команди

повеждат по утъпкани следи.

Сега съм сам, стоя на пътя,

възседнал съм самотен връх,

но той е осветено кътче

в стремежа ми да бъда пръв.

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??