21.10.2020 г., 11:10 ч.

Светлини от улицата 

  Поезия » Гражданска
215 0 2

 

Улични лампи пред прозорците светят,

зад стъклата срамежливо надничат.

И щом уют в нечий дом усетят,

разбират, че двама там се обичат.

 

И дори лампите навън да треперят,

от тази обич, затоплени утре ще спят.

Както, когато две сродни души се намерят,

и в тях се побира целият свят.

 

И вечерта, лампите ще светят отново,

и пак, през прозорците те ще надничат.

За да видят сърцето дали е готово,

и то да обикне, щом го обичат.

 

Явор Перфанов©

20.10.2020 г.

Г. Оряховица

 

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??