12.11.2009 г., 9:38 ч.

Светлините на небето 

  Поезия
671 0 9

Небето преди изгрев,

осеяно от цветове,

с конци сиви, червени

шарена черга преде.

 

Слънце с лъчи я пробива

и с усмивка изгрява.

Със светлина ни залива,

топла обич дарява.

 

Откъде облак закри го,

дъжд от ведро заваля.

Притъмня горе небето,

денят и той  посивя.

 

Светлина се в капка пречупи,

и в дъга цветна изгря.

В цветове се чудни преплете,

отново с надежда огря...

 

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??