16.04.2017 г., 23:44 ч.

Светло стихотворение 

  Поезия » Друга
876 7 18


Зелени надежди и сини мечти –
неделна импресия с вятър.
Съвсем високосно животът лети
и всеки човек е приятел.

 

Небето е близо и нежно вали
прозрачна и галеща обич.
Прегръдките нямат ранени ъгли,
защото са капки от облак.

 

Почти съвършено, почти благодат,
разлиства се вяра за утре.
Да можеше бял да е целият свят,
а не на райета барутни.

 

Но днес е неделя и Гòсподен ден,
и с птици е пълно небето.
Лети ми се! Знае ли някой къде
от обич и вяра е светло?

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??