7.04.2008 г., 9:42 ч.

Светску парти >> :))) 

  Поезия » Хумористична
783 0 19

* * *

 

Ко да ви разпраям начи,
дъ'н излези, чи съ плача...

Обръснаф съ тъз вечер гладку,
метнаф новатъ си ризъ,
и с акъл кът за три патки,
решиф и аз дъ пуизлезъ.
Дъ съ пуразождам начи,
тръгнаф из силоту,
гледам, Бай Илия влачи,
слама със гриблоту...
Викам: - Ильо, я устъй
туй гръбло и съ умий,
ей кът мени, ей на, тъй,
пу ракия да изпийм...
Виж мъ, къ съм съ дукарал,
чи... убръснаф съ биля,
панталочиту й стару,
ма... ко да прайш - чувещика?!...
Пруграмъ има в Ори макъ,
шъ фърля кълки наша Цена,
дъ върим - артис ни чака,
шъ съ почнат и без мене!...
- Ба!!!... Ма, ко шъ гледам тая?
Шъ ми пей, шъ ми тънцува,
мигър, чи ни я пузнаам,
па шъ зема да запсуааам!...
Нъл мъ знайш!... Ни съм ут тия!...
Аз аресвам табла, карти,
от туй разбира Бай'т Илия,
аз ни съм за... светску парти...
Ся шъ идим с кака Мая,
дъ съ гушним пуд юрганя,
к'ъф купон шъ й напраяяя,
ощ'ут ся, чи... ду сабалян...


И... тръгнаф аз, към Ори-мака,
и си викам: - Глей чувека...
Дом си завъртели с кака,
а пък аз?!...


На дискутека!!!...

  :)))

 

* * *

© Валентин Желязков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??