Прибирам се на светло във душата си.
(Учтивост ли е да броят сълзите ти?)
Светулката след лятната си паша
във себе си поиска да е скрита.
Разбра, че Светлината е утопия,
в която вярват Господ и наивните.
И заваля небето, чуло вопъла
на смелостта, останала без бивните.
Прибирам се на светло във душата си.
Когато тръгвах, сърчицето светеше.
Препъвам се във въздуха уплашен.
Зазидан ли е входът? Тука беше!!!
© Мария Панайотова Всички права запазени
Нека никой не зазижда пътя към твоята светлина, Доче!