14.10.2022 г., 22:38 ч.

Светът от вчера 

  Поезия
544 1 0

Препускаме в измислен кръговрат

с надеждата, че утре идва вчера.

И жалки сме във вечния си глад

изгубеното някак да намерим.

 

Бутилката от снощи не сладни,

трошиците ги няма по перваза.

Кълвал е някой нашите мечти,

оставил ни е зрънцето омраза.

 

Угрозата през прага ни пълзи,

пиянството от вчера ни притиска.

Най-лошото навярно предстои.

И късно е да бягам, и не искам.

© Богдана Калъчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??