5.12.2011 г., 14:41 ч.

Светът се променя, другари невежи 

  Поезия » Гражданска
436 0 3

Светът се променя, другари невежи

 

Светът се променя, другари невежи,

а вие сте още в деветата глуха.

Елате и вижте как стари строежи

са вече под вечната висша разруха!

 

Дълбаят стените им мислите свежи,

душевна стихия в прозорците груха –

или ще смените мечти и копнежи,

или ще умрете в пустинята суха!

 

Ще кажете: „Този какво ни се ежи?

Та, види се, здрав ни е още кожуха!”,

но аз, за финал, ще попитам: Младежи,

а спира ли Новият Вятър да духа?!

 

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??