Светът се променя, другари невежи
Светът се променя, другари невежи,
а вие сте още в деветата глуха.
Елате и вижте как стари строежи
са вече под вечната висша разруха!
Дълбаят стените им мислите свежи,
душевна стихия в прозорците груха –
или ще смените мечти и копнежи,
или ще умрете в пустинята суха!
Ще кажете: „Този какво ни се ежи?
Та, види се, здрав ни е още кожуха!”,
но аз, за финал, ще попитам: Младежи,
а спира ли Новият Вятър да духа?!
© Марин Цанков All rights reserved.