Разплисках синьото в очите ти -
нали бях топлият, очакван дъжд.
Превърнах във дъга мечтите ти,
изгря над теб най-чаканият лъч.
Косите ти, през смях разроших,
закичих делника ти с аромат.
Изгуках сладичко в сърцето ти
и свих гнездо във твоя свят.
© Здравка Бонева Всички права запазени