19.09.2022 г., 9:25 ч.  

Свири, цигуларю 

  Поезия
323 2 10

Изсвири, цигуларю, две кристални сълзи,

два акорда, две капчици бистри.

Вълнуващо основният тон да звучи,

а минорът – пеещи ромони чисти.

От водопада божествен дисонанс добави -

от пенливите ледени буйни води.

Водните пръски в синхрон обагри -

милион пъстроцветни дъги разпръсни.

Виртуозно, с финес струните докосни,

изсвири, цигуларю, етюди ефирни,

като прилив и отлив на морски вълни,

като полъх на ветрове топли, зефирени.

Посвири, цигуларю, душата стопли,

с благослов и хармония я озари.

Два акорда, две чисти кристални сълзи,

свири, цигуларю, непрестанно свири...

© Златка Чардакова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ще откриете, че животът все още си заслужава, ако просто се усмихнете »

22 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??