Изсвири, цигуларю, две кристални сълзи,
два акорда, две капчици бистри.
Вълнуващо основният тон да звучи,
а минорът – пеещи ромони чисти.
От водопада божествен дисонанс добави -
от пенливите ледени буйни води.
Водните пръски в синхрон обагри -
милион пъстроцветни дъги разпръсни.
Виртуозно, с финес струните докосни,
изсвири, цигуларю, етюди ефирни,
като прилив и отлив на морски вълни,
като полъх на ветрове топли, зефирени.
Посвири, цигуларю, душата стопли,
с благослов и хармония я озари.
Два акорда, две чисти кристални сълзи,
свири, цигуларю, непрестанно свири...
© Златка Чардакова All rights reserved.
The work is a contestant:
Ще откриете, че животът все още си заслужава, ако просто се усмихнете »