11.05.2015 г., 18:06 ч.

Свобода 

  Поезия » Друга
249 0 0

И най-накрая бях свободна
да видя белия ден,

светлината в небето

и отминалия уморен

старец. 

 

Вдишвах глътки въздух,

почти не се удавих,

но свободна бях

да пия до задушаване.

 

И свободен беше този ден.

Като птица се рееше,

някъде високо, далече,

Слънцето грееше.

 

Щастлива отново бях,

че от черното се освободих.

Сега съм свободна

и само бяло обличам.


От клетката избягах,

летях с крилата ми две,

не спирах да повтарям 

"Свобода!" и пеех

с широко гърло на света...

© Евгения Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??