29.04.2017 г., 22:07 ч.

Свободата 

  Поезия » Философска
790 1 0

 

Животът твой?! 
Не ми принадлежи.
Нито пък сърцето ти.
Може би вече знаеш… 
Животът ми в него тупти.

Как да опазя душата си
светла и тиха? 
Как в храма на Бог 
да не звънкат копита? 

Любовта не е власт.
Властелините са слепи. 
И глухи. 
Водоскоци от думи
не окрилят
души в окови. 

Свободата! 
Тъждество е Тя. 
На чувство,
на мисъл, 
на слово 
и дело. 

Свободата

е Силата 
да бъда себе си 
тук и сега, 
без в тебе 
храма светъл да руша.

 

Самадхи

© Гюлсер Мазлум Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Свобода, която не уврежда никого, е свобода »

16 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??