22.10.2019 г., 18:01 ч.

Свободна птицата лети и пее 

  Поезия
348 0 3

СВОБОДНА ПТИЦАТА ЛЕТИ И ПЕЕ

Заключен в гадната паст на акулата
зад зъбите остри, обезумяващо силни,
добре ли се чувстваш след заблудата,
че можеш да отнемеш моите години?

 

Ти мен заключи в клетка луксозна.
Отне ми свободата, искаше гордоста,
с думи любовни, заучени, помпозни,
но с празна за мен, очуждена душа.

 

Собственост бях ти като скъпа мебел,
омръзнала, но не искаш да я подмениш.
Рушеше душата ми с горещия свредел.
Имаше сърцето ми, но то ти бе излишно.

 

Сега, когато всичката обич загуби,
потърси в душата си спомена за мен,
отърси се от греховните си заблуди,
видя, че си само къс месо вледенено.

 

Над твоята болка духове диви танцуват.
Накълцват сърцето ти с остър сатър.
Извиваш се от болка, но те се любуват,
как те сипе плесен от старинен бакър.

 

Не аз те проклех. Ти сам себе се прокле.
Потъна в за мен приготвеното блато.
Играй сега в гнусното си, огън кабаре.
Нали в него къпе се и твоето злато.

 

От металния студ покрай теб трепери!
Жадувай за моята обич топла жарава,
която имаше в добри и лоши дни!
Лей сълзите си във вече гнилата плява!

 

Ще излезеш от този душен затвор,
ще потърсиш слънцето да те огрее,
но знай – с добрини измива се позор
и само свободна птицата лети и пее!

 

22 10 2015
 

 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Влад, блатодаря, че прочете и ми даваш перца за криле!
    Роси, права си - трудно се излиза от духовното състояние, причинено от този ад и дори да се излезе, можеш ли да имаш отново криле...
  • Изстрадана свобода, но има ли измъкване от собствения ад?!
  • Много ми хареса този стих! Поздравявам те, Наде!
Предложения
: ??:??