7.04.2013 г., 9:45 ч.

Свят 

  Поезия » Друга
516 0 2
 
 

Хиляда джунгли на крак ще пребродя,

превърната в дива, планинска коза.

От месо на умрели събратя ще глозгам,

при липса на тучна, зелена трева.

В огромния черен океан ще се гмурна

като риба, медуза и котва на кораб.

Песъчинка във бисерна мида ще стана,

недрата ù хищно след това ще разпоря.

Ще избликна, родена от жаркото лято,

по-синя от сини недра на планета.

Одраскана звезда ще скрия в шепа

в мига, преди да стане на комета.

Ще летя. Буреносно и птичо.

И съдрани небета ще кърпя.

Остри мисли ще правя светкавици,

после песен във дъх ще превърна.

Защо ми е това ли? Защото

все е тесен светът ми мастилен.

Още вярвам наивно в доброто.

И искам свят за очи. И обичане.

 

 

~Endless~

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !**
  • Остри мисли ще правя светкавици
    после песен във дъх ще превърна... Винаги намирам по нещо красиво при теб!
Предложения
: ??:??