17.05.2017 г., 19:47 ч.

Сякаш беше вчера (онзи тъжен ден през месец юни ) 

  Поезия » Друга
1706 6 7

Съблечи последната ми дреха
и ще видиш как под раните отляво
все още диша споменът от месец юни...
Поугаснала е суетата,
клоните тежат без плод
и тази пролет...



Но когато чуеш нощна птица,
знай, че Любовта е скрита.
Недопитото кафе на кухненската маса
не изстива. Пречи му една усмивка.


В чашата на времето
препускат избледнели образи,
създадени от дъжд и мъртви пеперуди.
Останаха следите на душите,
когато се сбогувахме един със друг...

през месец юни...


дата: 17.05. 2017 г.
автор: Моник Валерѝ

 

© Моника Стойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??