Сянка от дом
============
Само сянка от къща,
само спомен за дом,
а щастлива се връщам
в този страшен погром:
да нагледам пчелите,
да изтупам мъха,
да пресея през сито
на живота смеха,
да разлая от радост
вместо кучета – вълк,
да разроша брадата
на зеления хълм.
И защото ухае
на небе и цветя,
коленича сред Рая
и целувам пръстта.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова Всички права запазени