6.11.2007 г., 23:50 ч.

Сянката ти 

  Поезия » Любовна
989 0 4


Сянката си ти забрави тук...
Нежно закачих я на стената,
но тя не спираше да плаче,
съжалих я аз - горката.

Мяташе се бясно и крещеше,
с прегръдка можех да я утеша.
Но да вярва в мен не щеше,
разгневена бе, самотна тя.

Изстръгна се, опита да избяга.
Посегнах, стиснах я в ръка.
Усмихнах се, не исках да я няма,
аз вярвах в нея, моя беше тя.

Сега лежи безжизнена, прекрасна,
спи спокойно с угаснала душа...
Господи, прости! Не бе това
начинът, по който да я спра.

© Гюлен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??