9.01.2010 г., 12:54 ч.

Съблазън 

  Поезия
506 0 1

 

               из цикъл "Смърт"

             

                    Съблазън

 

  Повика ме Смъртта при себе си.

  А беше толкова лъстива и примамваща...

  Не устоях. Запътих се натам.

  Размърда костен пръст приканващо.

 

  Притегли ме. Политнах, но се спрях.

  Недей! - пищеше Самотата ужасена.

  Усмихнах се, а после се засмях -

  веднъж и тя да страда победена!

 

 

 

 

© Мария Муладжикова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??