28.01.2016 г., 13:31 ч.

Събуди се 

  Поезия » Друга
459 1 0

Народе, събуди се.

Става нещо страшно.

С голям размах твори се история нова.

Не бил в робство пъшкал

народът пет века

и с кръвта си плащал

за чест и за вяра.

А тези там – Вазов, Паисий,

„Време разделно“ на Дончев,

Батак и Околчица,

Левски и Ботев –

с размах ги нареждат

господата отгоре.

А Балканджи Йово

защо ли не дава

хубава Яна

на турска вяра?!?!

Изправи се, народе,

наш ред е сега,

пет века България

стена, но оцеля,

за да я има

днес и утре, и винаги

за нашите деца.

© Николинка Русева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??