11.02.2008 г., 9:59 ч.

Събуждане 

  Поезия » За деца
1589 0 14

СЪБУЖДАНЕ

 

Засмя се Слънчо весел, засия.

Погали нежно спящата земя.

Кокичето с камбанка зазвъня,

звън да събуди първите цветя.

"Хей, Минзухарко братко, събуди се!

Виж, Слънчо грее. Бързо приготви се!

Ще ида да повикам нашта дружка -

красивата уханна теменужка."

"Здравей!"Едно юначе-кукуряче

поздрави праща, маха със калпаче.

Щастлив е Слънчо, весело се смее.

На дряна Врабчо песничка му пее.

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??