Събуждане
Дъхът ми бавно в тялото ти спира
и топлината връща се и в мен...
Намираме се между нощ и ден,
щом светъл лъч в прозореца се взира
и крадешком минава под пердето.
Стрелва искането в четири очи.
Във погледа ти утрото лъчи
с докосването тръпнещо, в което
разпадаш ме на хиляди частици,
разлял във същността ми топла страст.
... Гърбът ти нежно е издраскан,
а ти изпиваш моите ресници...
© Надежда Маринова Всички права запазени