17.10.2019 г., 7:38 ч.  

Съдба 

  Поезия » Любовна
333 0 2

Време е да спиме вече,

че нощта дошла е,

тъй дъждовна и студена, 

а ние лягаме си пак без време- 

самотни и смирени.

Няма ги до нас любящите ръце, 

които да обгърнат изстрадалото ни сърце.

Ех съдба, съдба, защо си тъй жестока, 

дай ни твойта вярва, да вървим в една посока!

В съня ми пак се появяваш ти любими

и тогава аз съм цяла, и щастлива- погледни ме!

Нима не искаш да ме виждаш все такава- 

усмихната и бяла, 

ела заспи до мен и ще съм цяла!

Но ето, че утрото връхлита, 

и когато аз очи отварям, 

виждам, че те няма и бързо ги затварям.

Имам аз една надежда, 

че си тук до мен и пак поглеждам.

Но теб те няма, ти си надалече

и мъничката ми надежда е умряла вече!

 

 

© Руми Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??