6.09.2018 г., 14:41 ч.

Съединение 

  Поезия » Друга
226 1 0

Хемус* - старият баща мълчи,

а сърцето му се къса и гори.

Братец** млад на Север се топи,

а на Юг сестрица*** му тъжи.

 

Че не могат да се срещнат двама.

Да се видят, пак да се прегърнат.

Да е пак България голяма,

славните ѝ дни да се завърнат.

 

Но сърцата волни, кой ще спре?

А кръвта във вените зове!

Братец млад със знаме във ръце,

при сестрица своя си дойде.

 

Хемус грейна! Песен радостна запя,

там видял децата свои във едно.

И камбанен звън събуди утринта,

че България е вечна и една!

 

© Хари Спасов Всички права запазени

-*Хемус - старото име на Стара планина.

-**Братец - олицетворява Княжество България.

-***Сестрица-олицетворява Източна Румелия

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??