15.09.2021 г., 0:05 ч.

Сълзи и огън в есенна погача 

  Поезия » Философска
383 4 6

 

По пълнолуние пристига есента

и три орисници погача ще замесят.

Една ще пусне кървава сълза.

Наум след туй ще преброи до десет.

 

Десети шанс, в десетото небе

щом есента превърне се във зима.

И всички мисли кървав студ скове

ще бъде късно да се сменя името.

 

Ще сложи втора жабешки очи

защото, който вижда знае много.

В око щом има място за сълзи

навярно няма да избухне огън

 

Сълзи и огън чистят светове

и дават шанс на феникс да изплаче.

За да поникнат нови цветове

миролюбиви, зрящи, еднозначни.

 

А третата на клечка от кибрит

ще впише името на победителя.

На огън щом дете му се роди

изгаря всички връзки със родителя.

 

Дошло е време всички грехове

подобно въшка на челото да изпъкнат

Невинните, с виновните ръце,

от орисията дали ще се измъкнат?

 

По пълнолуние пристига есента

и три орисници пътеки разчертават.

В тунела им отсъства светлина

и всяка грешка грешен път създава.

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??