21.03.2017 г., 23:20 ч.

Сълзите на майките 

  Поезия » Философска, Гражданска, Друга
1076 0 2

 

В одаята стара - сгушена икона.

Стапяща се свещ с бледа светлина,

трепетно я гали и целува лика

чист - на Младенеца с Богородица.

 

Със забрадка нова мама на колене,

плаче и се моли на светицата,

и на Млада Бога - за сина си роден:

- „Дай му Боже здраве в чуждата земя!”

 

Плаче и се моли за сина си роден:

-„Дай му Боже сили в чуждата земя!”

 

Пред Господ и иконата са равни

богат и беден, учен и простак…

Но сълзите на майките отронени,

зорници са - в космическия мрак.

© Бостан Бостанджиев Всички права запазени

Ако спечеля конкурса, понеже я съм видял, я не - то следващата тема, която бих задал, е сатирична; "Защо не сакам да съм Хамериканец, а бугарско кисело млеко!" :-) :-) :-)

Произведението е участник в конкурса:

Пред една икона свята коленича »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??