20.12.2011 г., 10:50 ч.

Сълзите на мама - /преработено/ 

  Поезия » Друга
597 0 3

 

Сълзите на мама - сок от лозница...

На гроба на тати - ръкойка пшеница...

Отиде си дядо с мезето и виното,

да гледат със Трифон на бакърчето киното...

Отиде си баба при Дева Мария...

Няма го хляба на бяла шамия...

Нощтвите немеят с нацепени бърни...

Диканя се пули с кремък обърнат...

В плевнята мишки спят в детелината...

На герана ведрото жадно е зинало...

Чакрък до огнището хурката чака...

Не бръмва вретено... Станът не трака...

Тежките плитки и пафтите - в раклата...

Кръстът на Георги - "Мамката им разплакахме !..."

Стопи се на облак мериносено стадо...

Изгоря и магарето... Ей там, на ливадата...

Нашата воденица над арка се скупчи...

Чинарът се счерни... Препикават го кучета...

Моето минало - на "Гробето", под мешичките...

Очите ми - драни... Изпратих ги всичките...

Лястовиците отлетяха... Пуста е жицата...

И попа заровихме... Палнахме вощеници...

Споменът души, щом ставам, щом лягам...

Повечко пуша - така си приляга...

Остана едничка земна светица...

В очите на мама - сок от лозница...

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??