23.08.2011 г., 18:15 ч.

Сън 

  Поезия » Философска
794 0 2

 Вървя из умрелите, скучни алеи,

 гонен от вятъра, сив и злокобен.

 А щастието няма го, нийде не грей,

 разнася се някакъв шепот греховен.


 А старата мелница все още върти се

 и вдига във въздуха мъртви листа.

 Вековният чинар до нея някак крепи се,

 впил короната си във разкошна дъга.


 Подминавам ги бързо, не ги поглеждам дори,

 мътни сенки в душата ми ровят,

 стаили се там в тези ранни зори

 и моите красиви спомени тровят.


 Задушени в мъглата, проблясват тихи искри

 и там някъде в тишината разбирам, че животът още кипи.

 Поглеждам далеко във мрака, но не виждам нищо, уви,

 и тогава аз се събуждам, затворен от четири стени.   

© Аксел Роуз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??