7.07.2019 г., 21:26 ч.

Сън 

  Поезия » Авторска песен
559 1 0

Пак старите дрехи набързо обличам

И с песен отново излизам навън.

Усещам се нов и свободен – различен...

А тъжното минало вече е сън.

 

И хуквам със боси нозе през полето.

Косите ми гали пак вятър познат.

Със ведра усмивка поглеждам небето

и сякаш във този миг ставам крилат.

 

Усещам, че мога да литна в простора

и мога с ръка да откъсна звезда.

И все по-високо, и все по-нагоре!

Над мен да изгрее Дъга.

 

 

Животът е хубав, повярвай в това.

След лошото винаги идва добро.

Дори победен ти не свеждай глава –

тогава със тебе ще бъде и Бог.

 

 

...

 

© Николай Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??