Пушеци. Чернилки... Задух страшен!
Времето - безмълвно. В саркофаг.
Тишината - тягостно крещяща.
Спомен за крила над всеки праг.
Сплетени мълчания. Горчиви.
Давещо се в себе си небе.
Скелетът му - като кост на риба,
но забита в птичето небце.
Пиперуденото - под карфица.
Стръкчета летеж, но с похлупак.
И проклятие за всяка птица.
Сън ли? Знак за будния глупак!
13.08.2019
© Мария Панайотова Всички права запазени