19.09.2017 г., 21:44 ч.  

Сънувах гълъби 

  Поезия » Друга
271 5 9

               Сънувах снощи, че съм гълъб,

               ти беше бяла гълъбица.

               В съня си бях ти верен брат,

               ти - мойта мъничка сестрица.

 

               С теб волно литнахме нагоре,

               сред облаците нависоко.

               Спокойни, смели, без умора,

               забравили проблеми, хора.

 

               Аз сянка правих ти с криле,

               простора виждаше, като на длан.

               И път откриваше в небе

               към остров малък в океан.

 

               На него кацнахме полека,

               криле отпуснахме в покой.

               Под нас вълна прозрачна,лека

               шумеше, чезнеше в прибой.

 

               И всичко бе така прекрасно,

               два гълъба сред рая мирен.

               В сън гукащи под слънце ясно,

               глави опряли в свят ефирен.

               

          

              

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??