21.11.2007 г., 8:30 ч.

Сънувах ли 

  Поезия » Любовна
821 0 22
Сънувах екзотичен сън, бях в цветна градина
и стъпвах едва, едва по крехка зеленина.
След мен изправяха цветя нежна си снага
и топлина обгърна ме безмерна и всемирна!

И сякаш се усмихвах отстрани печално,
а във въздуха плуваха ли, плуваха мечти.
А тела освободени танцуваха в искри,
с призрачна виталност и усмивка прощална!

Сияние без свян проникваше безкрайно!
Обагрена нежно формена мъглявина
обгърна тела ни в златно-струйна нега!
Нощта беше дошла в сияние измамно.

Сънувах ли екзотичен сън?...
И стъпвах ли едва, едва?...
Но мъка понесох като при раздяла, знам.
О, небеса, о, чудеса, бях влюбена в някого,
                                                             оттам...

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??