25.07.2018 г., 0:00 ч.

Сънувам 

  Поезия » Друга
343 3 5

Сънувам вече много често

и може би, защото остарявам.

Все същото селце и стара къща.

Реката с моста и гората…

 

Пристъпвам бавно по неравен път,

от двете ми страни – черници.

Дуварите от суха глина  гледат,

в мен пак познали детето,

едва проходило на тях да се крепи́.

Старата чешма на двора

бълбука в каменно корито.

Два гълъба все гукат без умора.

На прага там – чердже протрито…

И Баба тича да ме срещне,

забравя за болните крака!

Прелитат лястовиците отсреща

със сламчици за новото гнездо…

 

Събуждам се в чуждото легло.

Сред чуждо ято съм – ранена птица!

В очите ми гори сълзица!

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??