19.05.2013 г., 14:28 ч.  

Сънувам спомени 

  Поезия » Философска
560 0 3

 

Толкова много жени

преминаха през огнището на деня ми...

Мечата кожа пред него - съвсем,

ама съвсем изпосталя...

Проскуба се пищната козина

от гърчове, стонове и чужди проблеми...

На тръгване - всяка се чувстваше длъжна

да грабне искра...

 

И ето ме днес - със опухан кожух,

а в шепите - пламък от огъня,

който пазих неистово -

заедно с мъжката свобода,

позакърпен тук-там, малко плешив и -

самотен, ама много самотен -

мечок в зоопарка на краен квартал,

останал без свойта гора...

 

Преживям във зимния сън

крехко месце от сладките спомени...

Хвърлям клечка в огнището - събуждам,

все още събуждам жарта...

И прелиствам, прелиствам тихичко

книжката на живота си...

Как ми се иска - отново -

като страшен звяр,

но не насън

да изрева!...

© Красимир Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Реви... Реви! Освободи се за миг от това, което смяташ, че те задушава. От онази жлъч, която тормози те нощ и ден. Реви! Пък дано ти олекне, макар и самотен - нощта е красива.
  • И аз искам същото... И честичко крещя- у дома...
  • Само ако знаеш как понякога ми се иска същото...
Предложения
: ??:??