25.05.2023 г., 16:50 ч.

Сънувам свобода 

  Поезия
311 6 3

Как трудно е от тебе да се скрия,
дори да бягам дълго през нощта.
В гора пътека тайна да открия...
Но утрото ме връща у дома.

 

Политам към небе с простори сини
и търся въздух, слънце, топлина.
Но вятъра застига ме в съня ми
и спира ме с пречупени крила.

 

Където и да ида по Земята
и както да се крия по света...
Откриваш ме. Бленувам свободата.
Пусни ме, твърде късно е сега...

 

© Райна Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??