2.06.2017 г., 10:18 ч.

Сънувана любов 

  Поезия » Любовна
478 2 8

 

Сънувана любов

 

Сънувах, че се любим, а нощта

бе тъй прекрасна! Хиляди искрици

се гонеха в зелената трева.

Сияеха над нас звезди-девици.

 

Отнейде вятър тихичко запя

и песента му нежна и омайна

в миг прегърна нашите тела

като обет за съкровена тайна.

 

Потънали във пламъци от страст,

изгаряхме в любовната жарава

и бе дори нощта без власт над нас,

над ложето от дъхава морава!

 

Аз бях щастлив! Щастлива бе и ти!

Прегърнати дочакахме зората

докоснати от първите лъчи!

Отдадени във плен на светлината!

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??