4.12.2016 г., 18:28 ч.

Сънят на поета 

  Поезия » Друга
270 0 3

СЪНЯТ НА ПОЕТА

Р. Чакърова 

 

Той – поетът – заспива от рими пиян, 
бледа Муза косите му гали, 
а звездите по мрачния нощен таван 
малки свещи в мечтите му палят. 


От ухания вчерашни паяк плете 
към небето най-тънката стълба. 
А щурците запяват за него и те, 
странни сенки се движат безмълвно. 


И на сън се събужда и вижда жена –
непозната, но дълго желана... 
По-блестяща от всички звезди на света, 
по-боляща от всякоя рана. 


Несънувана нежност се вмъква в стиха, 
който изгревът после ще пише... 
Всяко утро във рими изплува греха, 
вече станал напълно излишен. 

 

Лондон 2016 '

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??